Rörbockning

Rörbockning ger önskad form

Rörbockning är en vanlig bearbetningsmetod inom såväl möbelindustri som fordons- och verkstadsindustri. Oavsett typ av rör och oavsett om du arbetar i olika material så som aluminium, koppar och stål, så ger rörbockning möjligheter att skapa just den form du önskar. Även förbehandlade rör kan bockas, och jämfört med att skarva och svetsa rör är bockning både billigare och mer effektivt. 

Steelnova erbjuder rörbockning i CNC-styrda maskiner, från 8 mm till 40 mm i diameter och rörmagasinen klarar rörlängder upp till 5 meter. Maskinerna bockar höger och vänster, tvådimensionellt liksom tredimensionellt, samt valsar rör i samma cykel. Maskinerna kan också söka efter svetssöm och referenshål för bockning av laserskurna ämnen. För att minimera ställtider kan vi montera upp till sex verktyg samtidigt. Våra fem bockmaskiner är helautomatiska och en av dem är även utrustade med robotplock för effektiv hantering av större serier. Maskinerna från BLM Group har den mest avancerade teknologin för rörbearbetning som finns på marknaden.

Excenterpressning

Steelnovas maskinpark inom rörformning kompletteras av möjligheter till excenterpressning när du behöver stansa, forma och bocka material. Vår kapacitet för excenterpressning ligger på 10-50 ton. I vår excenterpress utför vi ändbearbetning inför svetsning, vi plattar, formar och krymper rörändar samt klarar även försänkta hål.