Rörlaserskärning

Rörlaserskärning revolutionerar bearbetningen

I början av 1990-talet lanserade italienska Adige världens första rörlaser. Sedan dess har rörlaserskärning revolutionerat bearbetningen av rör med dess oslagbara möjligheter att spara både tid och verktygskostnader. I princip vilken form som helst kan skäras i en helautomatisk process. I stället för enskild sågning, gradning, borrning, fräsning och stansning kan alla moment genomföras i rörlasern i en enda cykel.

Världsledande inom rörlaserskärning

Adige är alltjämt marknadens starkaste maskintillverkare inom rörlaserskärning där snabbhet och precision prioriteras lika högt som flexibilitet och snabba omställningar. Här på Steelnova har vi två fiber-rörlasermaskiner från Adige som tillsammans med BLM utgör BLM Group som är världsledande inom hantering av rör.

Avancerad teknik för säker och effektiv körning

Rörlaserskärning som teknik har utvecklats i snabb takt och med några snabba klick på datorn kan du idag gå från 3D-modell till färdig detalj, tack vare effektiv programmeringsmjukvara och maskininterface. Ett tekniksprång som verkligen gjort skillnad inom rörlaserskärning är mätmetoden active scanning, en optisk hålsökningsfunktion där kameror mäter av röret under körning och kompenserar för eventuella avvikelser vilket innebär att rörlaserskärningen blir både säkrare och mer effektiv. Det nyutvecklade skärhuvudet från Adige med autofokus garanterar snabb och säker 3D-skärning.

Vi laserskär rör av olika metaller

Steelnova kan utföra rörlaserskärning av såväl stål, rostfritt och aluminium såsom mässing och koppar. Dimensionerna som våra två rörlasermaskiner hanterar är 12-152 mm i diameter för runda rör. För kvadratiska rör kan vi laserskära 12×12 till 140×140 mm. I båda fall med godstjocklek upp till 12 mm. Vi kan även skära profiler L, U och hantera rörlängder upp till 8,5 meter in i maskinen samt 4,5 meter ut, vilket bidrar till ett bättre materialutnyttjande och mindre svinn. Våra rörlasermaskiner har både oxygen (C02) och nitrogen (fiberlaser) som laserkälla och vi kan laserskära i både 2D och 3D.