Om Steelnova

I oktober 2001 startade Johan Svensson och Bo Andersson verksamheten med hjälp av en begagnad rörbock, en excenterpress och ett svetsaggregat. Steelnova tog sig an den allra första ordern: att bocka 15 000 rör till en firma i Tibro. Efter första året hade omsättningen redan klättrat upp till 5 miljoner och därifrån har det fortsatt. 

2005 flyttade Steelnova in i nuvarande lokaler på Karlavägen 34 i Vaggeryd med sex anställda och en omsättning på 19 miljoner. Samtidigt investerades i en svetsrobot och en CNC-styrd rörbockmaskin vilket ökade produktiviteten ytterligare så att ännu fler kunde anställas. 

Fler investeringar, fler kunder, fler anställda och tillbyggen av lokaler har präglat Steelnovas resa under åren. 2021 nådde vi det magiska 100-miljonersstrecket tillsammans med 36 engagerade medarbetare – och våra nöjda kunder inom skandinavisk och europeisk möbelindustri. 

Årligen handlar det om cirka 800 ton stålrör som laserskärs, bockas och svetsas i vår moderna produktionsanläggning för att omvandlas till en årsvolym på cirka 300 000 stols- och bordsunderreden.

Produktutveckling och pålitlighet är nyckeln till våra framgångar. Vi är ett ungt företag, ändå är vår kundlista imponerande. Den berättar vi gärna om och visar vad vi kan åstadkomma.

Välkommen att höra av dig!