Ytbehandling

Hållbar och miljösmart ytbehandling

Rätt ytbehandling är viktig både för utseende, funktion och hållbarhet. Vi vill att de produkter som tillverkas hos oss ska hålla länge, eftersom riktigt lång livslängd är ett bra val för miljön. Genom våra lokala samarbetspartners kan vi erbjuda både pulverlackerade och kromade produkter. 

För oss är det självklart att samarbeta med lokala underleverantörer när det gäller ytbehandling. Det är lite så vi tänker här i Småland: varför ska man gå över ån efter vatten, när vi dessutom minskar onödiga transporter och vet att den kvalitet som levereras är hundraprocentig.

Våra kromade produkter kan svanenmärkas eftersom processerna endast innehåller trevärt krom (3+) och ytbehandlingen genomförs i en avloppsfri anläggning där allt processvatten renas och återvinns.

Pulverlackeringen görs i slutna system med miljömärkta produkter där allt är organiskt nedbrytbart. Till skillnad från våtlack innehåller pulverlack inga miljöfarliga lösningsmedel och den översprutade pulverfärgen kan återanvändas. Ugnarna värms upp med biogas och värmen återanvänds till uppvärmning av lokaler.

Så tänker vi kring ytbehandling. Hållbart och miljösmart hela vägen.